Posted in Nederlands voetbal

De grootste Nederlandse talenten

De grootste Nederlandse talenten Posted on 22nd december 2019

Na wat magere jaren lacht de toekomst het Nederlandse voetbal weer toe. Opeens stonden er een aantal talenten op waardoor het tij gekeerd lijkt te zijn. Nadat er twee keer een groot eindtoernooi werd gemist leek dit voorlopig niet meer te gaan gebeuren. Deze talenten zijn inmiddels grotendeels naar het buitenland vertrokken en het is interessant om te zien hoe zij zich daar gaan ontwikkelen.

Matthijs de Ligt

Deze sterke centrumverdediger was enorm jong toen hij in het eerste van Ajax mocht debuteren. Op slechts 17-jarige leeftijd speelde hij al de finale van de Europa League. Kort na zijn debuut voor Ajax werd hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Zijn debuut draaide echter uit op een drama. Door fouten te maken werd een plaatsing voor het WK verloren.

Inmiddels is de Ligt na een aantal sterke seizoen uit de Eredivisie vertrokken. Hij koos voor de Italiaanse grootmacht Juventus. Nadat zijn debuut ook hier niet soepel verliep, is het de vraag wat er de komende tijd gaat gebeuren. Omdat in Chiellini een grote concurrent op zijn positie voorlopig is uitgeschakeld, lijkt het erop dat hij heel veel speeltijd gaat krijgen de komende tijd.

Steven Bergwijn

Deze aanvaller van PSV koos er afgelopen zomer voor om in Nederland te blijven. Dit was toch wel verrassend te noemen aangezien er meer dan voldoende interesse was vanuit het buitenland. Voor de ontwikkeling van de speler lijkt het echter een goede keuze. Hij maakte in de Eredivisie een enorm sterke indruk, en deze lijn zette hij door in zijn eerste wedstrijden voor Oranje. Dat er komende zomer een vertrek voor de rappe buitenspeler aan zit te komen lijkt echter onvermijdelijk.

Donyell Malen

Donyell Malen maakt tot nu toe een bijzondere loopbaan mee. Inmiddels is ook hij international geworden. Hij wordt samen met Bergwijn gezien als het grootste talent op de Nederlandse velden. De rappe aanvaller speelde in de jeugd bij Ajax, maar koos op jonge leeftijd voor het Engelse Arsenal in Londen. De overstap ging echter niet zoals gehoopt en PSV was er dan ook als de kippen bij om hem terug te halen naar Nederland. Dit blijkt steeds meer een gouden zet te zijn geweest. Vandaag de dag is hij een onbetwiste basisspeler met enorm veel potentie.

Frenkie de Jong

Als een komeet is de ontwikkeling van Frenkie de Jong gegaan. Nog geen twee jaar geleden wist de technisch begaafde middenvelder zich in de basis te spelen bij Ajax. Nu is hij niet meer weg te denken bij het Nederlands Elftal en heeft hij een basisplaats bij FC Barcelona veroverd. Hij lijkt uitermate goed te passen in het type voetbal dat gespeeld wordt door deze Catalaanse club. De komende jaren gaan we zien hoeveel prijzen dat op gaat leveren.

magnetism