Posted in Nederlands voetbal

Eindelijk weer een eindtoernooi?

Eindelijk weer een eindtoernooi? Posted on 4th augustus 2019

Het zijn magere jaren geweest voor de fans van het Nederlands elftal. Het missen van een eindtoernooi is natuurlijk niet direct het einde van de wereld, maar wanneer dit twee keer achter elkaar gebeurd wordt het toch een ander verhaal. Volgens vele critici konden we er niets meer van. Deze beweerden zelfs dat het de vraag was of we in de komende jaren niet nog veel meer eindrondes gingen missen.

Maar plots leek het lek boven te komen. De opkomst van een aantal nieuwe talenten plus de ontwikkeling van een aantal andere spelers zorgden ervoor dat men ineens weer meedeed. In de Nations Leaugue werden zowel de regerend wereldkampioen Frankrijk als de vorige wereldkampioen Duitsland verslagen. Niemand had dit succes zien aankomen en het zorgde daarom voor de onverwachte ommezwaai. Deze was hard nodig en kwam als geroepen. Ineens staat er een elftal met karakter dat zich bovenal vaak terug knokt vanuit achterstanden. Des te meer reden voor de voetbalfans om weer optimistisch te zijn over wat er op zowel korte als lange termijn allemaal mogelijk is.

Met het naderende EK is het boeiend om te gaan zien wat Oranje kan in een echte eindronde. Deze jubileumeditie gaat sowieso een feest worden en wordt in steden door heel Europa afgewerkt. Plaatsing is nog geen feit, maar het mag de oranje leeuwen eigenlijk niet meer ontgaan. Mocht men dan alsnog derde worden, dan volgt er nog een herkansing. Via een playo-off kan men zich dan kwalificeren. Deze plek werd verdiend doordat de finaleronde van de Nations League werd bereikt.

magnetism