Posted in Nederlandse sporthelden

Nederlandse wielrenners niet te stoppen

Nederlandse wielrenners niet te stoppen Posted on 3rd juni 2019

Een aantal Nederlandse wielrenners is de afgelopen jaren opgestaan. Na een vrij magere periode doen de Nederlandse fietsers weer mee om de ereplaatsen. Het is bijzonder om te zien hoe deze omslag haast van de ene op de andere dag plaats heeft gevonden. Dit was dan ook zeker niet zonder gevolgen. De laatste paar jaren werd er weer gewonnen. Zowel in de grote rondes als in de eendaagse klassiekers. Maar wie zijn deze Nederlandse renners nu precies?

Tom Dumoulin

De Limburger Tom Dumoulin maakte furore als ronderenner, al begon hij niet gelijk in deze discipline. Wel was al snel duidelijk dat hij een uitermate goede tijdrijder was. Doordat hij de laatste jaren steeds beter is gaan klimmen, heeft dat hem gemaakt tot een van de beste klassementsrenners van zijn generatie. Hij bekroonde deze ontwikkeling met de winst in de Giro d’Italia van 2017 en een tweede plaats achter winnaar Geraint Thomas in de Tour de France van 2018. Het lijkt er zodoende op dat Nederland eindelijk weer een renner in huis heeft die de Tour de France zou kunnen gaan winnen. Dit moet dan in de komende jaren gaan gebeuren.

Mathieu van der Poel

Het is niet gek dat Mathieu van der Poel ontzettend hard kan fietsen, dit zit namelijk bij hem in de familie. Zijn vader Adri van der Poel was dan ook profrenner. Wat de prestaties nog meer bijzonder maken is dat Mathieu niet alleen op de weg actief is, maar ook in het veldrijden en op de Mountainbike. Zo kan hij voor het unicum zorgen tegelijkertijd wereldkampioen veldrijden en wegwielrennen te worden. Daarvoor zal hij wel het WK in het Verenigd Koninkrijk moeten winnen, maar na zijn geweldige zege in de Amstel Gold Race lijkt dit zeker niet uitgesloten.

magnetism