Posted in NBA Basketbal

De wondere wereld van de NBA

De wondere wereld van de NBA Posted on 15th oktober 2019

Liefhebbers van Amerikaanse sporten zullen ongetwijfeld graag naar de NBA kijken. De grootste basketbalcompetitie ter wereld trekt steevast kijkers van over de hele wereld. Deze zijn allemaal gek van de sport die garant staat voor spektakel. De mooiste dunks, passes met de ogen dicht of keiharde blocks, de NBA heeft het allemaal.

Met dank aan deze enorme populariteit verdienen de basketballers die hier actief zijn enorm geld. Er wordt nog wel eens geklaagd over de salarissen van voetballers, maar deze verbleken toch nog enigszins in vergelijking met de loonstrookjes van menig NBA speler. Jaarsalarissen van over de 30 miljoen Amerikaanse Dollar zijn steeds normaler aan het worden. Door allerlei meespelende factoren worden de salarissen steeds groter, iets wat meespeelt in de beslissingen van sommige spelers om wel of niet op een bepaald moment naar een nieuw team over te stappen. Sommige wachten echter liever soms nog een jaartje om een nog betere deal te kunnen krijgen.

De transfers van afgelopen zomer waren spectaculair te noemen. Er werden verschillende nieuwe zogenaamde superteams gevormd. Dit gebeurd als bepaalde grote spelers besluiten om samen te gaan spelen om zodoende een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen. De eindstand en het schema in de Playoffs zal er alleen al daarom helemaal anders uit gaan zien na deze jaargang. Alleen al daarom wordt het de moeite waard om weer zoveel mogelijk te gaan kijken komend seizoen. Want dat er heel veel topwedstrijden zijn bijgekomen is alleen maar smullen geblazen voor de fans.

Het afgelopen seizoen

Na een lang seizoen mochten de beste nummers 8 uit het oosten en het westen de Playoffs in. Van tevoren was er al iets bijzonders aan de hand. LeBron James was er namelijk voor het eerst sinds jaren niet bij. Hij was geblesseerd en zijn nieuwe team L.A. Lakers wist zich tevens niet te kwalificeren. Zoals de laatste jaren steevast het geval was waren de Golden State Warriors de absolute favorieten. De ploeg van coach Steve Kerr wist de afgelopen 4 seizoenen drie keer kampioen te worden. Ondanks wat onderlinge problemen gedurende het seizoen was het team echter intact gebleven. Maar blessures braken het team van Golden State in de finale uiteindelijk op.

Nadat de ploeg uit Oakland alle tegenstanders in het westen had verslagen wachtte in de finale de Toronto Raptors. De enige Canadese ploeg in de competitie had het nog nooit zover geschopt. Door onder andere een onvervalste buzzer beater in de finalewedstrijd van de serie tegen de Philedelphia 76ers was het echter gelukt. Vervolgens versloeg men in de finale de Bucks uit Milwaukee. Golden State had te kampen met blessures en de Raptors waren sterker dan ooit. Mede door hun sterspeler Kawhi Leondard, die na een jaar gelijk weer vertrok, wist men de titel binnen te slepen. Leonard werd wel gekozen als meeste belangrijke speler van de finalereeks.

magnetism