Posted in NBA Basketbal

Kan LeBron James het nog een keer?

Kan LeBron James het nog een keer? Posted on 18th september 2019

Nadat LeBron James voor de tweede keer in zijn loopbaan zijn thuisteam Cleveland Cavaliers de rug toekeerde koos hij voor Los Angeles. De Lakers om precies te zijn. Er was wat kritiek op deze stap, mede omdat James eigenaar is van een productiemaatschappij in dezelfde stad. Fans vroegen zich hardop af of de overstap niet vooral om andere redenen dan basketbal gemaakt werd. In zijn eerste seizoen kreeg King James het niet voor elkaar het tegendeel direct te bewijzen.

De explosieve speler, welke in de top tien staat van best verdienende sporters ter wereld, kon het team nog niet naar zijn hand zetten. Dit deed hij in voorgaande seizoenen bij de Cavaliers wel. Ongeacht hoe sterk het team om hem heen was, James wist altijd wedstrijden te winnen. Zelfs in het laatste seizoen leidde hij hen naar de finale. Afgelopen seizoen bleek gelijk wat daar zonder hem van over bleef. Cleveland, een paar jaar daarvoor nog de kampioen, bungelde onderaan de Eastern Conference. De ploeg uit Ohio was al lang en breed voor het einde van het seizoen uitgeschakeld voor de Playoffs.

Bij de Los Angeles Lakers trof James vooral een jonge ploeg aan. Er is wel degelijk talent, maar het was niet genoeg om de boel daadwerkelijk op gang te krijgen. Zelfs voor een grootheid als James gaan momenteel de jaren tellen. Hij is al ruim in de dertig. Dit is precies waarom er iets moest gebeuren. Uiteraard op aandringen van de speler zelf is er gezocht naar op zijn minst een andere superster om zodoende een team te vormen dat aankomend seizoen mee gaat doen om de prijzen. Het goede nieuws voor alles en iedereen die dit team een warm hart toedraagt, is dat dit zeker gelukt is.

De nieuwe ster aan de zijde van LeBron is Anthony Davis. Hij speelde tot nog toe zijn hele NBA carrière voor de New Orleans Pelicans. Het was echter al ruimte tijd bekend dat hij op zoek was naar een nieuw avontuur. Dit kwam echter afgelopen winter op het laatste moment net niet rond, maar nu dus wel. Er werd een hele rits jonge talentvolle spelers teruggestuurd richting New Orleans. Dit terwijl de Pelicans ook nog eens als eerste mochten kiezen in de Draft van dit jaar. De toekomst ziet er dus ook voor de ploeg uit The Big Easy prima uit.

magnetism