Posted in Nederlands voetbal

Sporten en bewegen op kantoor

Sporten en bewegen op kantoor Posted on 12th februari 2022

Mensen met een kantoorbaan weten als geen ander hoeveel tijd er dagelijks zittend wordt doorgebracht. Niet alleen is lang zitten erg ongunstig voor de fysieke gesteldheid, ook op het psychische vlak brengt het niet veel goeds. Zelfs wanneer mensen in hun vrije tijd regelmatig aan sport doen, vangt dat het vele stilzitten niet voldoende op. Daarom geven we in dit artikel een aantal verschillende tips, waarmee het bewegen tijdens kantooruren aanzienlijk wordt gestimuleerd.

Zoek het contact met collega’s regelmatig op

Het opzoeken van contact met collega’s is met name dankzij de moderne coworking spaces vrij toegankelijk geworden. Loop wanneer je een vraag hebt aan een collega gewoon eens eventjes naar zijn of haar werkplek, in plaats van een snel mailtje te versturen. Je hebt dan direct wat beweging, communicatief is het doorgaans veel duidelijker en het sociale contact wordt bovendien gestimuleerd.

Ben je nou op zoek naar zo’n coworking space? Workaround biedt een handig platform, waarop je heel eenvoudig naar dergelijke werkplekken kunt zoeken. De soorten werkplekken die Workaround aanbiedt omvatten uiteraard meer dan alleen coworking spaces. Zo zijn er ook een heleboel flexplekken, kantoortuinen, businesscenters en vaste werkplekken te vinden op hun almaar groeiende platform.

Doe regelmatig een kleine workout vanachter je bureau

In eerste instantie voelt het misschien wat ongemakkelijk, maar bewegen vanachter je bureau hoeft helemaal niet vreemd te zijn. Een simpele manier om achter je bureau aan je fysieke gesteldheid te werken, kan bijvoorbeeld al door je bureaustoel te vervangen door een zitbal. Gedurende de dag span je jouw ‘core muscles’ aan. De core muscles zijn de spieren in je heupen, romp en bekken. Zeker in het begin is het overigens aan te raden om je bureaustoel nog niet van de hand te doen, gezien je het hoogstwaarschijnlijk niet vol zult houden om de gehele werkdag op de zitbal door te brengen.

Staand en bewegend werken

Steeds meer werkplekken zijn voorzien van diverse sta-bureaus, maar zelfs loopbandbureaus en fietsbureaus zijn tegenwoordig geen echte bijzonderheid meer. Wanneer je staand je werk uitvoert verbrand je al snel 20% meer energie dan wanneer je dat zittend doet. Je kunt dus wel nagaan wat bewegend werken op een loopbandbureau of fietsbureau teweeg kan brengen. Je hoeft in ieder geval niet meer dagelijks te gaan wielrennen om die calorietjes te verbranden. Uiteraard houd je dit niet de gehele dag vol, maar het zet absoluut zoden aan de dijk!

magnetism