Posted in Nederlandse sporthelden

Sportheldin Lindsay van Zundert: een veelbelovend kunstrijdster

Sportheldin Lindsay van Zundert: een veelbelovend kunstrijdster Posted on 5th juni 2023

Ze is nog maar 18 lentes jong en nu al een gevierd kunstschaatsster. In 2019 én in 2020 won Lindsay van Zundert de gouden medaille tijdens het NK kunstschaatsen voor junioren. Het jaar daarop won ze de Nederlandse Kampioenschappen kunstschaatsen voor dames en mocht ze nogmaals een gouden medaille in ontvangst nemen.

Topprestaties op jonge leeftijd

In datzelfde jaar nam ze deel aan het WK kunstschaatsen dat in 2021 te Stockholm gehouden werd. Ze droeg haar allermooiste kostuum – de meeste jonge meiden dromen ervan om dergelijke meisjeskleding te dragen – en zette een geweldige prestatie neer. Boven haar eigen verwachtingen eindigde ze vrij hoog in het eindklassement. Deze prestatie gaf haar toegang tot de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, alwaar ze de 18e plaats behaalde.

Een prachtige outfit

Kunstschaatssters dragen altijd de meest elegante kostuums wanneer zij hun kunsten op het ijs laten zien. Ook Lindsay van Zundert droeg wederom een prachtige outfit toen ze vorig jaar meedeed aan de Olympische Spelen te Peking. Kledingwinkels adverteren op dit moment met de leukste zomerse meisjeskleding in fraaie kleuren en diverse stijlen. Tegenwoordig is het niet moeilijk voor jonge meiden om elegante meisjeskleding te vinden.

Voormalig sportheldin Joan Haanappel

Het grote voorbeeld van Lindsay van Zundert is niemand minder dan voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (1940), die tweemaal heeft mogen deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Tijdens de Olympische Spelen van 1960 eindigde Haanappel als vijfde in het eindklassement. Ook Haanappel droeg destijds een prachtig kostuum. Kort daarop was de minirok in de mode en dames- en meisjeskleding boetieken verkochten minirokjes bij de vleet. Was Haanappel hun bron van inspiratie? Volgens Haanappel is Lindsay van Zundert een veelbelovend kunstschaatstalent.

magnetism