Posted in Nederlands voetbal

Sportkleding: de trends van dit moment

Sportkleding: de trends van dit moment Posted on 29th maart 2022

Ook sportkleding volgt de modetrends op de voet. Hierdoor behaal je niet alleen de beste prestaties tijdens het hardlopen of fitnessen, maar zie je er ook nog eens ontzetting stijlvol uit terwijl je dit doet. Bij sportkledingspecialist AIM’N zien we momenteel de volgende trends terug.

Matchende sets

De meeste sporters dragen nog altijd bij elkaar gezochte combi’s. Hun broeken, shirts en jacks kunnen er compleet verschillende uitzien en gezamenlijk alle kleuren van de regenboog bevatten. Dit ziet er echter niet altijd even geslaagd uit en voor de modegevoelige sporter is het daarom een uitkomst dat winkels zoals AIM’N zich steeds meer zijn gaan richten op matchende setjes sportkleding. Dergelijke sets hebben dezelfde kleuren, prints, stoffen en texturen, waardoor ze samen één geheel vormen. Met zo’n setje aan zie je er tijdens het verbranden van al die calorieën uit om door een ringetje te halen. Veel sets zijn bovendien elegant genoeg om naar kantoor aan te trekken.

Duurzame sportkleding

Sportwinkels hebben een imagoprobleem: de uitstraling van hun zaak en hun kleding komt doorgaans niet erg duurzaam over. De felle kleuren, grootschalig gebruik van plastics en de berichten over sweatshops in verre landen waar de kleding geproduceerd wordt schieten al snel in het verkeerde keelgat van de hedendaagse consument, welke doorgaans fervent voorstander is van verantwoord en milieubewust ondernemen. Vandaar dat steeds meer sportwinkels zoals AIM’N hun uiterste best doen om enkel nog kleding te verhandelen van merken welke zich hier wél sterk voor maken. Bij dit soort winkels vind je bijvoorbeeld veelal kleding vervaardigt uit biologisch katoen, hergebruikte plastics en diervriendelijke wol. Bovendien hechten dergelijke merken groot belang aan fatsoenlijke arbeidsomstandigheden van de fabrieksarbeiders. Dat sport direct een stuk fijner, nietwaar?

Smart sportswear

De serieuze sporter kan eigenlijk niet meer zonder een smartwatch of app welke het calorieverbruik, de afgelegde afstand en de hartslag registreert. Nieuw hieraan is dat zulke smart-gadgets tegenwoordig zelfs verwerkt wordt in de sportkleding zelf. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt dat registreert hoeveel vocht je door transpiratie verliest, waardoor het shirt automatisch meer of juist minder ademend wordt. Ook bestaan er yogamatten welke jouw bewegingen en balans in de gaten houden en je hier feedback over geeft, zodat jij je training sneller kunt verbeteren. Deze smartsportkleding staat nog in de kinderschoenen, maar de verwachtingen liggen erg hoog.

Sportkleding als loungewear

Iets dat je naar de club, het café of het winkelcentrum aan kunt trekken: sportkleding die evengoed geschikt is om in te trainen als in te ontspannen. Deze trend is natuurlijk niet nieuw, maar ondergaat wél een sterke heropleving. Sportkleding wordt steeds meer geaccepteerd als alledaagse kleding, waardoor je steeds vaker mensen buiten het sportterrein tegen zult komen, welke in dure basketbalschoenen, lichte badmintonkleding en complete wieleroutfits rondlopen. Kijk maar eens bij AIM’N welke items daar dienstdoen als stijlvolle mode, evenals functionele sportkleding.

Sexy sportkleding

Veel sportkleding is berucht om zijn ‘onsexy’ uitstraling, echter besteden verschillende sportmerken steeds meer aandacht aan de aantrekkelijkheid van hun producten. Ze maken tops die bedoeld zijn om een mooie biceps extra goed uit te laten komen, trainingsbroeken met spannende uitsparingen, sensuele prints en strakke contouren. De filosofie hierachter is dat veel mensen sporten om er goed uit te zien voor de ander, en dat ze dit dus ook tijdens de training al willen showen. Je bent uiteraard vrij om zelf te kiezen of je meegaat met deze ontwikkeling, echter wordt de keuze op dit gebied in elk geval steeds ruimer.

magnetism