Posted in Nederlandse sporthelden

Wordt Max Verstappen wereldkampioen?

Wordt Max Verstappen wereldkampioen? Posted on 1st juni 2020

Formule 1 fans door heel het land vragen het zich al een tijdje af. Zal Max Verstappen wereldkampioen gaan worden in de koningsklasse van het racen? En zo ja, wanneer gaat dat dan gebeuren. Sommigen hadden al voorspeld dat het dit seizoen zou zijn. Die kans lijkt echter vrijwel uitgesloten aangezien het gat met de top te groot is geworden. Tevens reist de vraag op of het wel mogelijk is om bij het team van Red Bull een serieuze gooi te doen naar de titel.

Afgelopen zomer werd er van motor gewisseld. Franse fabrikant Renault werd aan de kant gezet, en daar kwam het Japanse Honda voor terug. Dit stemde velen hoopvol. Iedereen dacht dat de kansen op een titel hiermee enorm toe zouden nemen. Niets bleek echter minder waar. Ondanks dat er vooruitgang werd geboekt, blijkt het gat met top teams Mercedes en Ferrari nog immer te groot. Of dit in de komende jaren nog gedicht kan worden is nog maar de vraag. Vooral op de rechte stukken komt Red Bull simpelweg een stuk vermogen tekort. Desondanks werden er wel al een aantal races gewonnen. Op sommige circuits kan de auto aardig mee, maar te vaak nog is dit niet het geval.

Of Verstappen de komende jaren een overstap gaat wagen naar een ander team is te betwisten. Er deden al verschillende geruchten de ronde dat beide teams interesse in de diensten van de Limburger hebben. Of hij het zelf wil is daarbij echter niet helemaal duidelijk. Het lijkt alsof hij aan een project is begonnen en dat graag wil afmaken. Als dit echter te lang duurt kan het nog steeds gebeuren dat een overgang erin zit. De Nederlander wil namelijk maar één ding, en dat is vooral altijd winnen. Het liefst zoveel mogelijk en zowel Grand Prixs als wereldtitels.

magnetism